Author Topic: Lock Tab Feature - ability to reset  (Read 9243 times)

bison

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 13
    • View Profile
Lock Tab Feature - ability to reset
« on: August 21, 2015, 22:32:25 »
Hi,

I love the Lock Tab - Allow subpath change feature. Is there a way to set a button (ideally linked to a Fn key) that I could press to reset the tab back to the locked path if I have been browsing sub paths?

Thanks.

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 4283
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: Lock Tab Feature - ability to reset
« Reply #1 on: August 22, 2015, 12:53:56 »
"Lock Tab" would be easier since that is a command you can find and assign hotkey to

"Lock Tab - Allow subpath change" Is harder since this is an extra command that the Explorer Panel adds to tab when it is shown.
There is no way of toggling it on/off but you can have two commands one that enables only Lock, and one that enables Lock + Allow Subpath Change

To do that, Create two user defined command of CustomCommand type. and then assign hotkeys to them.

For Lock you do
Code: [Select]
MC.Explorer.SetTabProp TABLOCK
For Lock and Allow Subpath change you do
Code: [Select]
MC.Explorer.SetTabProp TABLOCK TABLOCKALLOWSUBCHANGE

bison

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: Lock Tab Feature - ability to reset
« Reply #2 on: August 22, 2015, 14:57:49 »
Thanks Mathias

Sorry I wasn't very clear - let me explain it better.

Say I have a tab open at C:\Folder A and have enabled Lock Tab - Allow subpath change on that tab.

I then browse to C:\Folder A\Folder B\Folder C - I would like a button on the button bar that I could press to switch the view back to C:\Folder A (the folder where the lock is set).

Is that possible? Crash+Burn mentioned it here - he calls at Goto Root function which probably better describes it.

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 4283
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: Lock Tab Feature - ability to reset
« Reply #3 on: August 24, 2015, 08:07:43 »
Hm I don't think that is possible.

Might be possible to add a custom command for it. not sure.. Will check if I get some time

bison

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: Lock Tab Feature - ability to reset
« Reply #4 on: August 24, 2015, 22:50:06 »
Ok thanks!

Let me know if I should post this in the Feature Request and Suggestions folder...

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 4283
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: Lock Tab Feature - ability to reset
« Reply #5 on: September 07, 2015, 08:31:35 »
In the latest beta build (Build 1999) the 'go to root' command (button or shortcut (ctrl+backspace)) will now take you to the root of the locked path.

bison

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: Lock Tab Feature - ability to reset
« Reply #6 on: September 09, 2015, 00:49:44 »
Thanks Mathias!!

I'm a bit of newbie when it comes to creating buttons. How do I create one using the new 'go to root' command?

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 4283
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: Lock Tab Feature - ability to reset
« Reply #7 on: September 09, 2015, 12:03:17 »
There is no new command. Behavior of the existing command is changed.

If you want to remap it to a own key use Keyboard customization.
If you want to create a user defined command then create a command of type internal and select the command "go to the root" in the module "Explorer panel"