Author Topic: Repeat Error Messages in Log  (Read 3524 times)

AlanJB

  • Power Member
  • ****
  • Posts: 303
  • VERY old Programmer
    • View Profile
Repeat Error Messages in Log
« on: April 26, 2016, 19:29:28 »
My Logging Application level is currently set to "Debug".

Having cleared all logs before start-up, I see 54 entries in the log such as:
Code: [Select]
2016-04-26 18:12:18.417 FAILED to Create UI Interface. Wrong IID or invalid handle
2016-04-26 18:12:18.417 FAILED to Create UI Interface. Wrong IID or invalid handle

MC loads & initializes OK.  Any ideas what could be creating these entries?

TIA

Mathias (Author)

  • Administrator
  • Elite Member
  • *****
  • Posts: 3602
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: Repeat Error Messages in Log
« Reply #1 on: April 26, 2016, 21:37:10 »
Then something is really wrong.
Many UI elements should be missing or not working.
might be that some dll not got updated or something so you have mismatched versions

AlanJB

  • Power Member
  • ****
  • Posts: 303
  • VERY old Programmer
    • View Profile
Re: Repeat Error Messages in Log
« Reply #2 on: April 26, 2016, 23:46:38 »
Hi Mathias.

Yes, I realised "Wrong IID or invalid handle" was not good  :-\

Unfortunately the log gives no clue to what the "Wrong IID's" are, or to what the "invalid handle" refers to, so I don't know what to fix or even look for!

I am running Portable and I updated using the built-in Multiupdate.  As I said, everything functions perfectly and the app loads my default config without issue (last few lines of log below).

Code: [Select]
2016-04-26 22:33:08.851 Creating ExplorerPanel UI, took 6 ms (0:0, 1:0, 2:0, 3:0, 4:0, 5:2, 6:0, 7:0, 8:1, 9:1, 10:0, 11:0, 12:0, 13:1, 14:1, 15:0)
2016-04-26 22:33:08.866 Application Ready!
2016-04-26 22:33:08.882 Checking if new version exists.

I load 9 explorer tabs at startup (6 on the left and 3 on the right) - these are the 9 locations I use 90%+ of the time.

I use a -F switch at startup to load "MC_Start.ini" which contains:

Code: [Select]
[PANEL_1]
Side=L
Active=1
Path=C:\Alan\
SortAsc=1
ViewMode=3
Locked=1
AllowSubPathChange=1

[PANEL_2]
Side=L
Path=C:\Zip\
SortAsc=1
ViewMode=3
Locked=1
AllowSubPathChange=1

[PANEL_3]
Side=L
Path=C:\Tools\
SortAsc=1
ViewMode=3
Locked=1
AllowSubPathChange=1

[PANEL_4]
Side=L
Path=C:\
SortAsc=1
ViewMode=3
Locked=1
AllowSubPathChange=1

[PANEL_5]
Side=L
Path=C:\Users\Alan\Documents\
SortAsc=1
ViewMode=3
Locked=1
AllowSubPathChange=1

[PANEL_6]
Side=L
Path=C:\Users\Alan\
SortAsc=1
ViewMode=3
Locked=1
AllowSubPathChange=1

[PANEL_7]
Side=R
Active=1
Path=D:\_Backups\
SortAsc=1
ViewMode=3
Locked=1
AllowSubPathChange=1

[PANEL_8]
Side=R
Path=D:\
SortAsc=1
ViewMode=3
Locked=1
AllowSubPathChange=1

[PANEL_9]
Side=R
Path=REG:\
SortAsc=1
ViewMode=3
Locked=1
AllowSubPathChange=1

Could that be the problem?

TIA

Mathias (Author)

  • Administrator
  • Elite Member
  • *****
  • Posts: 3602
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: Repeat Error Messages in Log
« Reply #3 on: April 27, 2016, 07:24:49 »
No the error should not happen. And have nothing to do with the startup ini file.
If you are a developer and are creating plugins for MC you might see it, And know that you entered something wrong, else you should not see it.

And everything can't be working correct. MC is built around extensions/plugins and it must comes from one of them and that extension/plugin is then not working.
I suspect must be some missmatching of files. That something prevented one/more .dlls files from being updated.

You can try to run MultiUpdate again and in setting check Force Update, It should then update with latest even if it does not find a newer version.

AlanJB

  • Power Member
  • ****
  • Posts: 303
  • VERY old Programmer
    • View Profile
Re: Repeat Error Messages in Log
« Reply #4 on: April 27, 2016, 09:44:02 »
OK - here's what I did:

Made sure all Plugins/Extensions are enabled (I had disabled a couple I would never use)
Rebuild config
Shut down MC
Deleted all logs
Ran MultiUpdate - Force update + Show details.  No problems reported
Restarted MC.

The resulting log (Debug level) is attached as "2016-04-27-(2172)-MultiCommander - log.txt"

Let's hope it gives you a bit more information.

AlanJB

  • Power Member
  • ****
  • Posts: 303
  • VERY old Programmer
    • View Profile
Re: Repeat Error Messages in Log
« Reply #5 on: April 27, 2016, 10:27:19 »
The errors result from configuring the Explorer panel UI!

Steps to reproduce:

Create new folder c:\temp - unzip MC 64-bit portable into it
Start MC & select 'MultiCommander style'
Configuration -> Core settings -> Logging:  set Application log to Debug Level
Restart MC & check log - all is well
Configuration -> Explorer settings -> Layout:  uncheck all 6 Button check boxes (at the bottom)
Restart MC & check log - multiple "FAILED to Create UI Interface. Wrong IID or invalid handle" errors

HTH

AlanJB

  • Power Member
  • ****
  • Posts: 303
  • VERY old Programmer
    • View Profile
Re: Repeat Error Messages in Log
« Reply #6 on: April 30, 2016, 18:03:39 »
Have you had a chance to look at this yet, Mathias?

Mathias (Author)

  • Administrator
  • Elite Member
  • *****
  • Posts: 3602
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: Repeat Error Messages in Log
« Reply #7 on: May 01, 2016, 13:34:00 »
No really. Bit it is probably because you disbale UI elements. Then it is safe.

AlanJB

  • Power Member
  • ****
  • Posts: 303
  • VERY old Programmer
    • View Profile
Re: Repeat Error Messages in Log
« Reply #8 on: May 01, 2016, 16:57:00 »
Thanks - I'll stop worrying.