Author Topic: The MC Backup file without a .zip extension  (Read 7426 times)

Peter G

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
The MC Backup file without a .zip extension
« on: May 27, 2023, 05:57:01 »
Dear Mathias,

I noticed, that a new MC backup file is created without a .zip extension. If I still need a new file I must first make a copy of the existing file, rename it, and only then use it as a new backup file.
« Last Edit: May 27, 2023, 06:03:18 by Peter G »

AlanJB

  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 433
  • VERY old Programmer
    • View Profile
Re: The MC Backup file without a .zip extension
« Reply #1 on: May 27, 2023, 11:02:24 »
Hmm...  works for me in MC 12.8 (build 2929) and 13.0 (build 2948).

Do you have file extensions hidden, by any chance?

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 4366
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: The MC Backup file without a .zip extension
« Reply #2 on: May 27, 2023, 11:28:52 »
Dear Mathias,

I noticed, that a new MC backup file is created without a .zip extension. If I still need a new file I must first make a copy of the existing file, rename it, and only then use it as a new backup file.

I'm not able to reproduce that.
Can you explain more detailed what you are doing to make it happened

Peter G

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: The MC Backup file without a .zip extension
« Reply #3 on: May 27, 2023, 12:10:07 »
This happens only if one gives the file name other than MultiCommander_ConfigBackup, I think.

https://1drv.ms/v/s!AjdsXoty9xN2g2plfUkGr2WljrUA

« Last Edit: May 28, 2023, 03:28:28 by Peter G »

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 4366
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: The MC Backup file without a .zip extension
« Reply #4 on: May 30, 2023, 10:06:43 »
This happens only if one gives the file name other than MultiCommander_ConfigBackup, I think.

https://1drv.ms/v/s!AjdsXoty9xN2g2plfUkGr2WljrUA
Ok so the file extension is not added when you change the name in the File picker... that strange.. I will check