Author Topic: 1470 issues and questions  (Read 15224 times)

Jungle

  • Contributor
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 466
  • Old Skull
    • View Profile
1470 issues and questions
« on: August 17, 2013, 20:26:10 »
1. Keyboard customization dialog captions "Hotkey" and "Name tag" seem to miss translation strings.

2. Delete dialog does'n use localized string for caption at the start. E.g. try to delete non-empty folder. Warning dialog will be shown. At this time delete dialog has caption "Deleting".

3. I don't understand the purpose of putting options "Continue on error" and "Delete all" in delete dialog.
  a) if there are many "problematic" files (ro/hidden/system) you will simply have no time to check them;
  b) buttons "Skip all", "Delete all" in error dialog should act exactly as if those options were enabled.

So instead of one properly working scheme there are now two partially working schemes. Btw, there is the same problem with copy/move dialog. If there're many blocked files you always need to confirm skip/delete partial. Try to copy e.g. "Documents and settings" folder (Win XP).

4. Color rules dialog is non-localizable

5. When i press "Add" button in color rules dialog, MC freezes and can't be killed.

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 3883
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: 1470 issues and questions
« Reply #1 on: August 17, 2013, 21:23:33 »
1. Yes know. Not had time to fix that yet

2. Yes I know.

3. I need it for my needs and there are more changes coming in the future

4. I know.It also says so in the notes about things left to do there. Multi-Lang support is the last that is added when string and texts are finalized.

5. Hang., hmm strange. I not can see how it can hang. Not able recreate that.. Are there any default rules at all or is it blank.
« Last Edit: August 17, 2013, 22:00:22 by Mathias (Author) »

ice-man

  • Active Member
  • ***
  • Posts: 56
  • The Little Extra
    • View Profile
Re: 1470 issues and questions
« Reply #2 on: August 17, 2013, 22:35:49 »
And maybe do not ask if it should save if something is changed. Assume that all changes are okey. Just auto save all changes.

Windows do this a lot in Win7 and even more in Win8. and a lot of other program have also started to do this since user never read confirmation dialogs anyway. And it is actually very nice. Unless the thing you do change can't be undone, like Deleting an entire rule. But for everything else I think you can just assume the user want to save.

Intel i7-6700K - Running on latest Windows 10 64bit Insider Preview

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 3883
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: 1470 issues and questions
« Reply #3 on: August 18, 2013, 12:09:21 »
And maybe do not ask if it should save if something is changed. Assume that all changes are okey. Just auto save all changes.

Windows do this a lot in Win7 and even more in Win8. and a lot of other program have also started to do this since user never read confirmation dialogs anyway. And it is actually very nice. Unless the thing you do change can't be undone, like Deleting an entire rule. But for everything else I think you can just assume the user want to save.
Yes I have notice that more and more program do not shows confirm dialog when customizing or changing settings.
And sometimes that is good and sometimes not.
I was thinking about skipping ask box here. But I could not decided. So for now it is there. But I might remove it.

Jungle

  • Contributor
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 466
  • Old Skull
    • View Profile
Re: 1470 issues and questions
« Reply #4 on: August 18, 2013, 17:36:39 »
5. Hang., hmm strange. I not can see how it can hang. Not able recreate that.. Are there any default rules at all or is it blank.
Have no rules there. All blank. After i press [Add] button, 2 Microsoft crash report dialogs appear. The first dialog is about MC and the second is about drwtsn32.exe. After i kill drwtsn32.exe process, MC also terminates

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 3883
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: 1470 issues and questions
« Reply #5 on: August 18, 2013, 22:34:27 »
5. Hang., hmm strange. I not can see how it can hang. Not able recreate that.. Are there any default rules at all or is it blank.
Have no rules there. All blank. After i press [Add] button, 2 Microsoft crash report dialogs appear. The first dialog is about MC and the second is about drwtsn32.exe. After i kill drwtsn32.exe process, MC also terminates

Strange. It should have converted the old custom colors for files to the new rules based.  But even if the rules file are empty it should not crash.
I'm not able to make it crash. not even if I put an empty file there.. strange..

I will add some logging then maybe next version will log what goes wrong.



Jungle

  • Contributor
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 466
  • Old Skull
    • View Profile
Re: 1470 issues and questions
« Reply #6 on: August 19, 2013, 10:04:40 »
Today on Win7 MC was able to send crash report.

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 3883
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: 1470 issues and questions
« Reply #7 on: August 19, 2013, 10:18:01 »
Do you have a file called ColorRules.xml in the config folder (user config folder   ":goconfig" )
That file should have been created. when if it does not have any rules..

Jungle

  • Contributor
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 466
  • Old Skull
    • View Profile
Re: 1470 issues and questions
« Reply #8 on: August 19, 2013, 10:24:17 »
Do you have a file called ColorRules.xml in the config folder
No, this file doesn't exist.

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 3883
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: 1470 issues and questions
« Reply #9 on: August 19, 2013, 11:06:40 »
Hm that is very strange..  Is you config folder write protected ? because It will always try to create this file if it is missing during startup.

Jungle

  • Contributor
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 466
  • Old Skull
    • View Profile
Re: 1470 issues and questions
« Reply #10 on: August 19, 2013, 11:43:03 »
No, it has no write protection. But application log contains
Code: [Select]
Failed to copy ColorRules.xml to user config folder

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 3883
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: 1470 issues and questions
« Reply #11 on: August 19, 2013, 11:59:46 »
Yes that because there is no "template" file yet. So it should have created a new file instead. It does that when I try here..  very strange.
Don't get how that can fail for you

Ulfhednar

  • Contributor
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 465
    • View Profile
Re: 1470 issues and questions
« Reply #12 on: August 21, 2013, 00:05:40 »
I don't seem to be able to save scripts in the debugger anymore - New / F1 don't work / greyed-out (3.3 build 1470)

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 3883
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: 1470 issues and questions
« Reply #13 on: August 21, 2013, 06:43:13 »
I don't seem to be able to save scripts in the debugger anymore - New / F1 don't work / greyed-out (3.3 build 1470)
New has never worked. and  Save is only enabled if the script changes

Ulfhednar

  • Contributor
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 465
    • View Profile
Re: 1470 issues and questions
« Reply #14 on: August 21, 2013, 14:03:32 »
 ???  When I first started my script trials I added a script to the drop-down. (see pic)
Thought I'd used F1 to do that ... or has the regex experiment made me crazy?

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 3883
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: 1470 issues and questions
« Reply #15 on: August 21, 2013, 14:13:50 »
???  When I first started my script trials I added a script to the drop-down. (see pic)
Thought I'd used F1 to do that ... or has the regex experiment made me crazy?

I think you gone crazy. :) F1/New has never worked.
You need to add the script in the normal UserDefinedCommands.. then it will be listed in the debugger and you can re-save it in the debugger.
I been planing on adding create new in the debugger.. but.. not there yet.

Ulfhednar

  • Contributor
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 465
    • View Profile
Re: 1470 issues and questions
« Reply #16 on: August 21, 2013, 18:19:11 »
Well it had to happen  :)
Guess I overwrote one of the presets & forgot is all the expression juggling...  ::)