Multi Commander Support Forum

Multi Commander => Translations And Language Packs => Topic started by: User_99 on May 29, 2022, 11:34:25

Title: German language pack - latest MC version
Post by: User_99 on May 29, 2022, 11:34:25
Did an update for German the last weeks.
Found some missed strings, which are only in English available.

Examples:
Menu Help - Multi Commander on facebook
Windows/Dialogue "About" > Title "About" See picture "MC About.png" please.
Windows/Dialogue "About" > App Path; Config Path; Log Path
Windows/Dialogue "About" > Design and Development
Windows/Dialogue "About" > Website Theme
Windows/Dialogue "About" > Language Packs
MultiRename: Button to small for translation. See picture "MultiRename.png" please. Any hint for correct string?
Button Editor: "Don't show again"
Plugin / Extension Picture tools > "Close"
Plugin / Extension Picture tools > "- Picture Tools"
Title: Re: German language pack - latest MC version
Post by: Mathias (Author) on May 29, 2022, 17:30:39
Yes most are known I think. I will check.. The one with size I can see if that can be made bigger or of some other word can be used
some of the english text can be translated dynamically
Title: Re: German language pack - latest MC version
Post by: User_99 on May 29, 2022, 18:28:32
Thx, that would be great.
Title: Re: German language pack - latest MC version
Post by: User_99 on June 11, 2022, 17:38:32
Miss some strings for translation ;)
Update: FIXED, thx!
Title: Re: German language pack - latest MC version
Post by: User_99 on June 11, 2022, 17:43:57
Possible to get more space for translation in this area?
Title: Re: German language pack - latest MC version
Post by: User_99 on June 20, 2022, 17:36:25
New: Picture MC copy dialog.png >> Miss the string for that item. << FIXED
FIXED: MultiRename: Button to small for translation.

Update: Possible to get more space for translation in this area? >> Much better, but ... ;)
FIXED: Thx very much
Title: Re: German language pack - latest MC version
Post by: User_99 on July 01, 2022, 18:05:19
Miss some strings while archiv extracting...
UPDATE: Fixed, thx.
Title: Re: German language pack - latest MC version
Post by: User_99 on July 03, 2022, 10:15:09
When I interrupt the unpacking process, I get the following message:
Title: Re: German language pack - latest MC version
Post by: User_99 on July 08, 2022, 14:13:03
A lot fixed, thx.

Not fixed:
Menu Help - Multi Commander on facebook
Windows/Dialogue "About" > Title "About"
Button Editor: "Don't show again"
Plugin / Extension Picture tools > "Close"
Plugin / Extension Picture tools > "- Picture Tools"
Title: Re: German language pack - latest MC version
Post by: User_99 on July 29, 2022, 18:24:24
Miss some strings for a new setting. Thx
Title: Re: German language pack - latest MC version
Post by: User_99 on July 31, 2022, 11:17:10
Zip-dialog profile setting ist fixed now. Thx.

Translation for "Password required" and "This archive require a password to be opened. Please enter password." is available but not used for that dialog.

The strings are new and should be used:
    <item iid="2165" text="Passwort erforderlich"/>
    <item iid="2166" text="Dieses Archiv kann nur mit einem Passwort geöffnet werden. Bitte geben Sie jetzt das Passwort ein."/>

But instead these are really used:
    <item iid="2160" text="Passworteingabe notwendig"/>
    <item iid="2161" text="Die Datei oder das Archiv ist passwortgeschützt."/>

Is this a bug?
UPDATE: Think it depends which archiv format is used. For .7z I have the behavior described above.
For .RAR I got the new strings, but need more space. See pic MC Archiv extracting PW 2.png

BTW, need some addition strings for that process for "canceld by user" and "wrong PW entered" dialog. Than all is finished for handling zip ;)
Title: Re: German language pack - latest MC version
Post by: Mathias (Author) on August 02, 2022, 10:44:46
Zip-dialog profile setting ist fixed now. Thx.

Translation for "Password required" and "This archive require a password to be opened. Please enter password." is available but not used for that dialog.

The strings are new and should be used:
    <item iid="2165" text="Passwort erforderlich"/>
    <item iid="2166" text="Dieses Archiv kann nur mit einem Passwort geöffnet werden. Bitte geben Sie jetzt das Passwort ein."/>

But instead these are really used:
    <item iid="2160" text="Passworteingabe notwendig"/>
    <item iid="2161" text="Die Datei oder das Archiv ist passwortgeschützt."/>

Is this a bug?
UPDATE: Think it depends which archiv format is used. For .7z I have the behavior described above.
For .RAR I got the new strings, but need more space. See pic MC Archiv extracting PW 2.png

BTW, need some addition strings for that process for "canceld by user" and "wrong PW entered" dialog. Than all is finished for handling zip ;)

Problem is that most of the support for zip/7z/rar is from external code. And tying it up with MC to use MC language text are a bit complex. many times that code does not have access to the language system.
and most of them do not say if they password is wrong.. they you return reporting that it fail to unpack. with generic error code. that can be many things.
and modifying external code is something I try to avoid because that will make it harder to keep that code up to date.

But will check what can be changed
Title: Re: German language pack - latest MC version
Post by: User_99 on August 02, 2022, 18:32:28
Ok, good to know. Thx.
Will wait what you can do and update strings later. Maybe it's a good decision to be more general.
Title: Re: German language pack - latest MC version
Post by: User_99 on August 06, 2022, 21:03:36
Great, translation for "Password required" etc. is fixed. Thx
Title: Re: German language pack - latest MC version
Post by: User_99 on August 12, 2022, 15:52:54
Hi Mathias,

miss one last string for translation in that menu: Multi Commander on facebook
Title: Re: German language pack - latest MC version
Post by: User_99 on September 25, 2022, 11:55:13
Miss three strings: Context menu for "Use Column Layout"

Btw "Save current layout as default" in WIndows 11 21H2 won't work for new tabs. Settings are only used for opened tabs, but not for new ones.