Author Topic: keyboard shortcuts  (Read 6553 times)

mrkaplan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
keyboard shortcuts
« on: February 02, 2023, 11:19:23 »
multi commander keeps forgetting my shortcuts : f2 for rename,  F5 for refresh directory .   
i have to go to config/keyboard every time i restart to save them again
any idea why ?
thank you

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 4364
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: keyboard shortcuts
« Reply #1 on: February 02, 2023, 13:47:55 »
What should work..  If you select Windows Explorer styled seup at first startup it should have configured that for you

Is the CustomKeymappings.xml file in config updated when you save keys ?

mrkaplan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: keyboard shortcuts
« Reply #2 on: February 02, 2023, 15:37:29 »
there are two xml files actually :
WindowsExplorer-Keyboard-CustomKeymappings   last modified jan 2016
CommanderStyle-Keyboard-CustomKeymappings    last modified feb 2021
so none of them really updates  (I save keymapping daily) 

Perhaps I forgot to set 'windows explorer style' at installation. Is there a way to do it now ?
« Last Edit: February 02, 2023, 15:43:09 by mrkaplan »

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 4364
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: keyboard shortcuts
« Reply #3 on: February 02, 2023, 16:33:18 »
That are not user config files.. that are the settings template files that are used depending on what quick settings you select.

Type ":goconfig" in the command line field and it will take you to the user config folder (or Help > Go To > Config Folder)

mrkaplan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: keyboard shortcuts
« Reply #4 on: February 03, 2023, 09:14:30 »
yes that file does update when i save config/keyboard
« Last Edit: February 03, 2023, 10:26:56 by mrkaplan »

Geobomatic

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: keyboard shortcuts
« Reply #5 on: February 17, 2023, 10:43:04 »
I have the same issue, I rebind `View - Refresh` to something else, and it seems to stay after closing MC and launching it again, then next day (maybe when rebooted) it is back to F2, conflicting with rename