Author Topic: symbols in folder names  (Read 4522 times)

Oliwally

  • Contributor
  • Junior Member
  • *****
  • Posts: 29
    • View Profile
symbols in folder names
« on: June 16, 2016, 03:47:15 »
Hi,

I've created a Quick Launch button that links to a folder like this:

 C:\blabla\yadda\something\ITD Admin & Archive\

This works just fine, but after closing and opening MC the name/link gets cut off to:

C:\blabla\yadda\something\ITD Admin

The "& Archive" gets chopped off.

I'm sure the & is causing the prob - why is this so and, other than renaming that folder, is there a workaround?

Thanks a lot,

Oli




Oliwally

  • Contributor
  • Junior Member
  • *****
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: symbols in folder names
« Reply #1 on: June 21, 2016, 00:13:31 »
Hi, just wondering if I could have some of others' wisdom on this issue please.

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 3887
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: symbols in folder names
« Reply #2 on: June 21, 2016, 08:51:55 »
I have not had the time to check why it is happening and if there is a workaround. I will try to check it soon


AlanJB

  • Power Member
  • ****
  • Posts: 365
  • VERY old Programmer
    • View Profile
Re: symbols in folder names
« Reply #3 on: June 21, 2016, 09:51:40 »
I can confirm this bug.

I tried several workarounds, including wrapping the path to the folder in double quotes (which cause the default icon to disappear), escaping the '&' (as '&&') and escaping the backslashes ('\\').

In every scenario, after restarting MC, the path is broken before the '&'.

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 3887
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: symbols in folder names
« Reply #4 on: June 21, 2016, 10:03:56 »
You can manually edit the config for QuickLaunchBar.xml  but it will change back after you do another modification in the bar

BUT makesure yo used the xml encoded character to &  so enter & instead of &
« Last Edit: June 21, 2016, 10:05:27 by Mathias (Author) »

Oliwally

  • Contributor
  • Junior Member
  • *****
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: symbols in folder names
« Reply #5 on: July 05, 2016, 04:21:35 »
Quote
BUT make sure yo used the xml encoded character to &  so enter & instead of &

Thanks Mathias - as always much wisdom and always willing to help. Just tops!