Author Topic: Version 12 * RC *  (Read 3457 times)

Pawel

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #25 on: June 08, 2022, 10:13:59 »
Mathias,
Could you please improve displaying Multi Commander window on first run?
On my monitor (2k, 2560x1440) main window is NOT centered.

The window is moved to top and left.
Also, would be nice if window has some proportinal size (now, it is much wider). Take a look at screenshot.

Best regards,
-Pawel

Pawel

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #26 on: June 08, 2022, 10:41:03 »
Mathias,
Hover Data Functionality.

It looks promising... However, did you think about implementing such feature, like Total Commander Lister?
User select element in one panel and all related information is displayed in second panel (different information for different file type/content). Something what you did in "Hover Data".
"Lister" is better, as it can be shown imediately and can show much more info (Panel window is bigger)...

How do you think?

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 4005
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #27 on: June 08, 2022, 17:36:31 »
Mathias,
Hover Data Functionality.

It looks promising... However, did you think about implementing such feature, like Total Commander Lister?
User select element in one panel and all related information is displayed in second panel (different information for different file type/content). Something what you did in "Hover Data".
"Lister" is better, as it can be shown imediately and can show much more info (Panel window is bigger)...

How do you think?
No idea what "lister" is. Is "lister" not just the fielist ? or Is it something like a preview panel ?

Pawel

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #28 on: June 08, 2022, 19:19:31 »
It is something like "Preview Panel". In Total Commander it is displayed in external window, but can be also displayed in Panel (like on my screenshots).
In TC it can be extended by plugins...


Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 4005
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #29 on: June 08, 2022, 20:09:08 »
It is something like "Preview Panel". In Total Commander it is displayed in external window, but can be also displayed in Panel (like on my screenshots).
In TC it can be extended by plugins...
So Review panel, yes that is coming.. Hover Preview is like 90% of it but it is shown in a hover window instead of own panel.   It comes as hover window first since that is what I find more useful.
Showing it in a preview panel comes later.

User_99

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 35
    • View Profile
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #30 on: June 11, 2022, 18:47:38 »
Nice update.
Can we get more space for all text in hover window?
Sometimes the text is cut off. See attachments please.
Update: FIXED, Thx

For me PDF files are shown in an empty preview window...
« Last Edit: June 24, 2022, 22:21:17 by User_99 »

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 4005
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #31 on: June 17, 2022, 12:50:17 »
Nice update.
Can we get more space for all text in hover window?
Sometimes the text is cut off. See attachments please.

For me PDF files are shown in an empty preview window...

It should use defined default margin in the templates now. so there should be some more space

Strange that PDF is not working for you. Do you have 3rd party PDF reader installed ? maybe they installs therir own preview handler..
Thing is that MC have almost no control at all over the Windows Preview Handler, the API for that is very basic.


AlanJB

  • Power Member
  • ****
  • Posts: 394
  • VERY old Programmer
    • View Profile
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #32 on: June 17, 2022, 15:47:45 »
Win7 Pro x64.  MC Portable.

I just installed build 2879 and all "Last Modified Date" columns are completely empty: all tabs, including new tabs.

See attached.

Neither restarting MC nor refreshing the view makes any difference.
« Last Edit: June 17, 2022, 15:49:27 by AlanJB »

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 4005
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #33 on: June 17, 2022, 15:52:22 »
Win7 Pro x64.  MC Portable.

I just installed build 2879 and all "Last Modified Date" columns are completely empty: all tabs, including new tabs.

See attached.

Neither restarting MC nor refreshing the view makes any difference.
Strange.. I'm not able to reproduce that. try 2880 just released.. but I don't think there is any change around that there,

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 4005
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #34 on: June 17, 2022, 16:00:17 »
Win7 Pro x64.  MC Portable.

I just installed build 2879 and all "Last Modified Date" columns are completely empty: all tabs, including new tabs.

See attached.

Neither restarting MC nor refreshing the view makes any difference.

The columns used saved in columnsets.xml . That is the "id" for the "Last Modified" column you have..

AlanJB

  • Power Member
  • ****
  • Posts: 394
  • VERY old Programmer
    • View Profile
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #35 on: June 17, 2022, 16:06:16 »
From columnsets.xml, the relevant row is:

Quote
<column id="0CC970781498A4EF9AA7139DA448F5744.datemodify" name="Last Modified " options="197632" width="94" paddingleft="0" paddingright="2" align="2" flags="0"/>

Edit to add:  this row is identical to my "live" config
« Last Edit: June 17, 2022, 16:18:18 by AlanJB »

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 4005
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #36 on: June 17, 2022, 16:27:07 »
From columnsets.xml, the relevant row is:

Quote
<column id="0CC970781498A4EF9AA7139DA448F5744.datemodify" name="Last Modified " options="197632" width="94" paddingleft="0" paddingright="2" align="2" flags="0"/>

Edit to add:  this row is identical to my "live" config
Looks correct, Strange..

AlanJB

  • Power Member
  • ****
  • Posts: 394
  • VERY old Programmer
    • View Profile
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #37 on: June 17, 2022, 16:32:06 »
No change with build 2880.  Installed through MultiUpdate.

I even copied my "live" columnsets.xml to my "test" installation and still no-go :(

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 4005
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #38 on: June 17, 2022, 16:43:45 »
No change with build 2880.  Installed through MultiUpdate.

I even copied my "live" columnsets.xml to my "test" installation and still no-go :(
I can't make it fail. strange. will check more about it tomorrow.

AlanJB

  • Power Member
  • ****
  • Posts: 394
  • VERY old Programmer
    • View Profile
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #39 on: June 17, 2022, 16:49:10 »
No change with build 2880.  Installed through MultiUpdate.

I even copied my "live" columnsets.xml to my "test" installation and still no-go :(
I can't make it fail. strange. will check more about it tomorrow.

OK.  Thanks Mathias.

Jean

  • Contributor
  • Active Member
  • *****
  • Posts: 82
    • View Profile
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #40 on: June 17, 2022, 19:51:21 »
Hi Mathias,

I reverted to the non beta. Everytime mc got focus, from alt-tab and back for instance, it created a new tab on C: on the right side. After a while, i had several extra c: tabs.

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 4005
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #41 on: June 17, 2022, 19:53:39 »
Hi Mathias,

I reverted to the non beta. Everytime mc got focus, from alt-tab and back for instance, it created a new tab on C: on the right side. After a while, i had several extra c: tabs.
Strange, nothing about tabs has changed. I'm not able to reproduce that.
Probably some settings or combo of settings you have around tabs or something are causing that.. Problem is that I cant find what that can be.?
Have you changed customized any settings around tabs?
« Last Edit: June 17, 2022, 20:00:42 by Mathias (Author) »

Jean

  • Contributor
  • Active Member
  • *****
  • Posts: 82
    • View Profile
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #42 on: June 17, 2022, 20:09:28 »
I tried the beta again, it works ok now, if it doesn't anymore, i'll come screaming. :)

AlanJB

  • Power Member
  • ****
  • Posts: 394
  • VERY old Programmer
    • View Profile
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #43 on: June 18, 2022, 17:16:36 »
I can't make it fail. strange. will check more about it tomorrow.

Follow-up to this problem:

I deleted my test environment completely
Copied my (working) complete live environment to a separate physical drive
Launched the new test environment and checked for updates
It updated to build 2880 and...

No modified Dates  :(

Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 4005
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #44 on: June 19, 2022, 11:18:46 »
I can't make it fail. strange. will check more about it tomorrow.

Follow-up to this problem:

I deleted my test environment completely
Copied my (working) complete live environment to a separate physical drive
Launched the new test environment and checked for updates
It updated to build 2880 and...

No modified Dates  :(
Strange, I cannot reproduce that, I tried to change to different date/time settings that are in MC.. But it works.
Most be some conflicting settings or something. But can't reproduce it.. very strange

Also normal 'date' column is Last Modified date.. they should match on normal NTFS filesystems.
« Last Edit: June 19, 2022, 11:23:43 by Mathias (Author) »

AlanJB

  • Power Member
  • ****
  • Posts: 394
  • VERY old Programmer
    • View Profile
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #45 on: June 19, 2022, 13:41:48 »
Also normal 'date' column is Last Modified date.. they should match on normal NTFS filesystems.

Well, on a whim, I replaced column "Extended - Date Modified" with "Standard - Date" and it worked!  All dates populated.

Go figure :o

User_99

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 35
    • View Profile
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #46 on: July 03, 2022, 10:24:03 »
Thx for the new Beta :)

When I interrupt the unpacking process - eg. click on "Cancel" for a password protected archiv, I get the following message. Click on "OK" shows this message again. Sometimes three times.
« Last Edit: July 03, 2022, 19:27:09 by User_99 »

Timur Born

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #47 on: July 07, 2022, 10:19:25 »
For me PDF files are shown in an empty preview window...
Strange that PDF is not working for you. Do you have 3rd party PDF reader installed ? maybe they installs therir own preview handler..
Thing is that MC have almost no control at all over the Windows Preview Handler, the API for that is very basic.
MC shows an empty preview window when a third party reader is installed as preview handler. I tried Acrobat and Xchange Editor. The default handler (on W11) is Edge, but that one is both slow and unstable.
« Last Edit: July 07, 2022, 10:27:58 by Timur Born »

User_99

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 35
    • View Profile
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #48 on: July 08, 2022, 14:08:45 »
Thx for the new Beta :)
When I interrupt the unpacking process - eg. click on "Cancel" for a password protected archiv, I get the following message. Click on "OK" shows this message again. Sometimes three times.
Tested with latest beta and bug is already there.

Update: It works for first time. When I cancel the operation again, the message pop up three times.
« Last Edit: July 10, 2022, 17:47:47 by User_99 »

Lukasz S.

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: Version 12 * BETA *
« Reply #49 on: July 08, 2022, 14:40:43 »
Hi, there is some issue with refresh of folders view on MC start in newest beta 2888.

When I start MC there are no folder icons, see picture 1. After for example refresh or go in and out to any folder, folder icons are refreshed picture 2.

There is still some bug with showing correct keyboard shortcut for rename F2 and make folder F7 command - picture 3. Anyway shortcuts are working OK, only visualisation is wrong.
Polish translator
Lukasz S.