Author Topic: Problem with startup-tabs containing network drives  (Read 370 times)

ike

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Problem with startup-tabs containing network drives
« on: August 22, 2022, 10:21:51 »
Current version: x64 v12.1, build 2906

Since one or two versions I'm seeing a problem with my startup tabs. If I start MC a number of tabs are opened automatically. Some of those tabs contain network drives. This should look like the 1st image.

However, since on or two versions MC fails to load the network folders. The tabs contain the root of my local C drive. See 2nd image. Seems like a startup-timing issue. When I reopen the tab-session manually the tabs are opened correctly.

« Last Edit: August 22, 2022, 10:23:24 by ike »

User_99

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 42
    • View Profile
Re: Problem with startup-tabs containing network drives
« Reply #1 on: August 22, 2022, 17:24:33 »
Chech your settings in Explorer Panel settings... Remember only paths to local hard drive. (Network paths will go back to C:\)

ike

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Problem with startup-tabs containing network drives
« Reply #2 on: August 24, 2022, 10:44:45 »
"Remember open path" and "Remember only paths to local hard drives" are not checked. So that should not be the problem.
However, while checking this I found that it looks like that the problem actually is that the tab-session marked as "Autoload this tab session at startup" is no longer automatically loaded at startup.

So new problem description:

"Autoload this tab session at startup" doesn't seem to work anymore.





Mathias (Author)

  • Administrator
  • VIP Member
  • *****
  • Posts: 4033
    • View Profile
    • Multi Commander
Re: Problem with startup-tabs containing network drives
« Reply #3 on: August 24, 2022, 16:15:43 »
"Remember open path" and "Remember only paths to local hard drives" are not checked. So that should not be the problem.
However, while checking this I found that it looks like that the problem actually is that the tab-session marked as "Autoload this tab session at startup" is no longer automatically loaded at startup.

So new problem description:

"Autoload this tab session at startup" doesn't seem to work anymore.
I cannot find any issue with autoload of tab session , If I check  "autoload" checked..  it will get autoloaded for me ..

Is nothing from the tabsession loaded, or are it some part of the things in the tabsession configuration that is not loaded ?


ike

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Problem with startup-tabs containing network drives
« Reply #4 on: August 26, 2022, 10:17:46 »
Let me show you:

Img #1: My Tab Session setting. This session, named "Startup", should be automatically opened. 4 tabs on the left, 3 tabs on the right.

Img #2: I have MC open with a number of arbitrary tabs.

I now close and reopen MC

Img #3: MC opens with 3 tabs left, 2 tabs right. All seem to contains C:\. It seems these are the same 5 arbitrary tabs from Img #2.

Img #4: I choose the Startup tabsession manually

Img #5: Tabsession is openend correctly. I expected this to happen on startup.

Img #6: Explorer panel settings